Xiaomi Mi Band 2 / 3 / 4 beüzemelési útmutató

Beüzemelési Útmutató a Xiaomi Mi Band-hez, az Okoscucc.hu-tól

Ebben a cikkben lépésről lépésre végig megyünk azon, hogy hogyan tudod beüzemelni a Xiaomi Mi Band aktivitásmérőd.

Először is gratulálunk az új Xiaomi Mi Band aktivitásmérődhöz! Jól választottál!

Mielőtt nekilátnál: Amennyiben vannak a környezetedben más eszközök, amik rendelkeznek Bluetooth kapcsolattal (pl.: laptopok, okosórák, aktivásmérő, bluetooth fülhallható), úgy ezeket érdemes hatótávolságon kívül helyezni a párosítás idejére, hogy ezek véletlen se zavarjanak be.

Fontos, hogy minden esetben azzal kezdjük a kedvenc aktivitásmérőnk beüzemelését, hogy letöltjük a Mi Fit alkalmazást a Play áruházból vagy App Store-ból a telefonra. Ez idő alatt egyelőre legyen kikapcsolva a Bluetooth. Amikor viszont az alkalmazás felajánlja, hogy bekapcsolja-e a Bluetooth-t, azt mindenképpen fogadjuk el. Nem árt, ha a teljes procedúra alatt WiFi-re vagy csatlakozva!

Mi Fit alkalmazás Xiaomi aktivitásmérőhöz

Lépjünk be az app-be, és hozzunk létre egy Xiaomi Mi fiókot. ( az app felajánlja a Facebook vagy Google alapú bejelentkezést is, de ajánlott inkább egy saját Mi fiókot készíteni) A létrehozás után emailes megerősítés szükséges. Ha ez megtörtént, be is tudunk jelentkezni és elkezdhetjük használni az app-ot.

Az Mi Fit applikáció kérni fogja, hogy fogadjuk el a használatához szükséges alkalmazásokhoz való hozzáférést. Itt fontos, hogy minden jogot adjunk meg a hozzáférésekhez, így minden funkciót fogunk tudni majd használni az aktivitásmérőn. Később, ha nincs rájuk szükségünk, ezt ki tudjuk majd kapcsolni a Beállításokon belül. Minél több app-hez adunk hozzáférést, az aktivitásmérőnk annál intelligensebb lesz. (Pl.: ha a telefonkönyvhöz nem adunk hozzáférést, a Mi Band nem fogja tudni kijelezni, hogy ki hív minket)

Adjuk meg az adatokat, amiket kér az alkalmazás (testsúly, magasság, nem…). Az eszköz párosításához kattintsunk a + jelre a jobb felső sarokban, válasszuk ki a Karkötő (angolul Band) típust és csatlakoztassuk az aktivitásmérőt. Amint megtalálta, kéri, hogy fogadjuk el a párosítást a készüléken is, így ezt tegyük is meg. Innentől kész is a párosítás és már le is olvashatjuk az app-on belül az adatokat.

Fontos, ha másik telefonra akarjuk csatlakoztatni az aktivitásmérőnket, akkor először párosítsuk szét az app-et és a karkötőt, különben nem fog tudni csatlakozni.

Kellemes használatot! 🙂

...vagy csak mondd el a véleményed