Huawei Honor Band beüzemelési útmutató

Beüzemelési Útmutató a Xiaomi Mi Band-hez, az Okoscucc.hu-tól

Ebben a cikkben lépésről lépésre végig megyünk azon, hogy hogyan tudod beüzemelni a Huawei Honor Band aktivitásmérőd.

FONTOS: a terméket jelenleg angol menü nyelvvel lehet használni, magyar nyelvű alkalmazással. 

Az alkalmazás megnyitása előtt érdemes a telefon nyelvét angol nyelvűre állítani, így a aktivitásmérőnk biztosan angol nyelven fogja megjeleníteni a menüt (régiótól függően ez változhat!). A telepítés végén a telefon nyelve visszaállítható magyar nyelvre, és az aktivitásmérő is angol nyelvű marad. Amennyiben az aktivitásmérőnk lemerül vagy átállítódik idegen nyelvűre, a fenti folyamat megismétlése (telefon nyelvét angol nyelvre állítani, kapcsolódni bluetooth-on az eszközhöz, majd újraindítani) lehet ismét angol menüssé tenni.

Lássuk hát a Honor Band aktivitásmérő üzembe helyezését!

1.  Huawei Health alkalmazás letöltése 

A Huawei/Honor okosórák beüzemeléséhez a Huawei Health alkalmazást kell letölteni, melyeket letölthetsz Google Play áruházból, vagy Apple Store-ból is.

2. Bluetooth és Wifi bekapcsolása

Kapcsold be a Bluetooth-t és Wifi-t a telefonodon, majd indítsd el a Huawei Health alkalmazást.

3. Eszköz típusának kiválasztása

Bejelentkezés után a képernyő jobb felső sarkában található (+) gombra kattintva válaszd ki a párosítani kívánt eszköz típusát (Okoskarkötő, felülről a második opció, lásd a lenti képen). Ha itt az app megkérdezi hogy letöltheti-e a frissített eszköz adatbázist, feltétlenül fogadd el, különben nem fog megjelenni az összes támogatott eszköz (így lehet hogy az épp párosítani kívánt eszközünk sem), mint párosítható eszköz. Ezután válaszd ki a csatlakoztatni kívánt okosórát (pl Honor Band 4):

Huawei Honor Band alkalmazás beüzemelési útmutató

4. Eszköz kiválasztása

A Bluetooth keresés ekkor indul el. A megjelenő listában válaszd ki az eszközt (példánkban Honor Band 4). Ha nem jelenik meg a listában, tedd fel a Band-et töltőre, várj pár percet míg eléri a párosításhoz szükséges töltöttségi szintet, majd próbáld újra a folyamatot a 3. Ponttól.

5. Párosítás az applikációval

A párosítás 10 másodperc alatt meg kell hogy történjen, és ha minden jól csináltál, a lenti képet kell hogy lásd (eszköz + telefon ikon, zöld pipa középen).

Huawei Honor Band alkalmazás beüzemelési útmutató

6. Funkciók beállítása

Ezután a Band funkcióinak beállítását tudod elvégezni. Először az értesítések beállítására kérdez rá, majd ha ezt elvégezted (vagy megtagadtad) akkor az app-en belül a Band beállításainak képernyője lesz látható. Ezeken érdemes végigszaladni és beállítani mindent, mert csak pár percet igényel, de sok mindent befolyásol (pl folyamatos pulzusmérés funkció bekapcsolása esetén a akkumulátor üzemideje csökken, de pontosabb képet kapsz a napi pulzusszám változásáról is).

Hagyd, hogy az esetleges frissítéseket elvégezze a telefon új aktivitásmérődön, és kész is vagy! 🙂

Ezen a ponton a telefon nyelvét vissza lehet állítani magyarra, és a Band 4 menüje (újraindításig mindeféleképpen) angol fog maradni.

Egyéb Funkciók, az app-en belül található sorrendben:

Huawei TruSleep: valósidejű alváskövetés, mely funkció bekapcsolása esetén 4 különböző alvásfázist különböztet meg az eszköz. A jelentéseket alvás és eszközzel való szinkronizálás után tudjuk megnézni az app-en belül.

Tevékenységi emlékeztető: a Band elkezd rezegni, ha egy órán keresztül nem mozogsz semmit. Praktikus bekapcsolni ülőmunka végzése esetén, hogy ne punnyadj el! 🙂

Ébresztő és intelligens ébresztés: itt tudod beállítani a napi ébresztőt, ha nem a telefon zajára szeretnél kelni, hanem okosórád rezgésére.

Időjárás jelentés: a telefon GPS-e alapján meghatározza hogy hol vagy és értesítést küld az aktuális várható időjárásról. Az értesítéseket is engedélyezd  a Huawei app-nek!

Funkció testre szabása: beállíthatod az órán megjelenő menük sorrendjét.

Sok sikert az üzembehelyezéshez! Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

...vagy csak mondd el a véleményed