Honor MagicWatch 2: Okosóra, amely varázslatossá varázsol

Honor MagicWatch 2: Okosóra, amely varázslatossá varázsol

Kipróbáltuk a Honor MagicWatch 2-t és teljesen elvarázsolt minket. Csiribú-csiribá, legyen ez egy véleménycikk, amely bemutatja ezt az új generációs okosórát.

Miután sok okosórát és aktivitásmérőt kipróbáltunk már, az elvárásunk és az ingerküszöbünk elég magasan van. Egy ilyen okoscuccban már szúrós szemekkel figyeljük és elemezzük, hogy mennyire hasznos és megbízható szoftveresen és hardveresen egyaránt, illetve mennyire segít megvalósítani motivációs céljainkat. Eközben természetesen nézzen is ki jól, hiszen egyfajta ékszerként rajtunk lesz a nap nagy részében.

Honor MagicWatch 2: Okosóra, amely varázslatossá varázsol

Honor MagicWatch 2 Dizájn

Hát miből másból készítené a Honor ennek az okosórának a vázát, mint olyan minőségű rozsdamentes acélból, amit vadászrepülőgépekhez is használnak? Ez az anyag egyszerre könnyű és korrózióálló. Kialakítása kényelmes viseletet biztosít még úgy is, hogy a belső oldalán egy kis púp található (ez a pulzusérzékelő). A töltést az óra alsó részén két apró érintkezési pont biztosítja, a töltődokkhoz pedig mágnesesen lehet a MagicWatch 2-t csatlakoztatni.

Honor MagiWatch 2 okosóra Okoscucc Blog

Ebből az okosórából két verzió került a piacra: 42mm-es és 46mm-es. Mi az utóbbit teszteltük.

“A nagyobb jobb.” Akár van ilyen mondás, akár nincs, ebben az esetben igaz. A 46mm-es verzióba belefért egy nagyobb kijelző jobb felbontással, erősebb akkumulátor (ami kétszer annyi ideig bírja, mint a kistesóé), nagy hatótávolságú Bluetooth 5.1-es kapcsolat, beépített hangszóró és mikrofon a telefonhívásokhoz, valamint hangszóró a virtuális-motivációs személyi edződhöz.

Honor MagisWatch 2 42mm VS 46mm Okoscucc Blog

A 46mm-es okosóra váza fekete, vagy világosbarna színű lehet, ami pedig a hozzá tartozó szíjakat illeti, három féle alap opcióból választhatsz: fekete szilikonhatású, barna bőr, vagy rózsa arany, viszont webáruházunkban tágas szíjkínálatunkból választhatod ki szívedhez legközelebb álló szíjat!

A 46 mm-es váz pontos méretei: 45,9 x 45,9 x 10,7 mm, a súlya pedig 41g, ehhez a vázhoz pedig két mechanikus gomb tartozik, amik nem csak sportosabb megjelenést kölcsönöznek, hanem könnyedén vezérelhetővé teszik a kedvenc kis szerkeszeted akár víz alatt is. Így van, jól olvastad: a MagicWatch 2 50 méterig teljesen vízálló!

Beszéljünk most kicsit az órának talán a legszebb részéről, az 1,39 hüvelykes (~3,5cm-es) AMOLED kijelzőről, ami sokak szerint még jobban néz ki, mint a sokkal drágább Galaxy Watch Active 2 híresen szuper kijelzője. Az egy dolog, hogy háttérnek olyan képet állítasz be magadnak, amilyet csak szeretnél (nekünk jelenleg most az irodai kávéfőzőről lőtt kép van beállítva, mert őt mindenki szereti), de a 800 nit-es fényerősséggel varázsolt el minket teljesen a Huawei. Ez azt jelenti, hogy bárhol, bármilyen körülmények között könnyedén le tudod olvasni a számlapon lévő információt (pl.: SMS, időjárás, pulzus, dátum, különböző értesítések…), akár közvetlen nyári napsütésben is. 

Honor MagicWatch 2 biciklitúra teszt Okoscucc Blog

A Huawei azt ígérte nekünk, hogy az okosóra akkumulátora 14 napig is bírja. Nagyot mosolyogtunk ezen, mondván hogy na persze, mese habbal. Aztán kipróbáltuk és lefagyott az arcunkról a vigyor. Mi azért elég intenzíven tudjuk nyomkodni a tesztelendő termékeket, de ez a gyöngyszem így is kibírt több, mint egy hetet egyetlen töltéssel. Ebben az egy hétben volt 2 futás és egy hosszabb biciklitúra is (mindegyik bekapcsolt GPS-szel). A legtöbb piacon kapható konkurens okosóra 2-3 nap után már nyavalyog az alacsony töltöttség miatt.

Összességében elmondható, hogy a Honor Magic Watch 2 jelenleg az egyik legjobb megjelenésű és kialakítású okosóra a piacon.

Fitneszmód a Honor MagicWatch 2-vel

Ha eddig a dizájnt dicsértük szanaszét, akkor a MagicWatch 2 aktivitásmérését egyenesen piedesztálra fogjuk emelni. Tesszük mindezt úgy, hogy alapvetően objektíven és kritikusan állunk az okos eszközökhöz.

A Honor MagicWatch 2 fitneszmódok széles választékát kínálja. 15 féle sportot tud mérni, az olyan alapmódoktól kezdve, mint a futás, egészen az olyan ritka sportmódig, mint a triatlon. Természetesen nem lehet minden sportteljesítményt ugyanolyan mélységgel és hatékonysággal mérni. A beépített GPS-nek köszönhetően a szabadtéri sportok méréséhez például rengeteg különböző és mély elemzés párosul, míg a konditermi edzésnél csak az időt, kalóriát és a pulzusszámot tudod ezen az okosórán követni.

Honor MagicWatch 2 sportmódok Okoscucc Blog

Ha már a futásnál tartunk: 13 különböző futásmód közül választhatsz, amelyek egészen a bemelegítéstől, a sprintelésen át a levezetésig segítenek számodra elérni a kívánt eredményeket, legyen szó kültéri, vagy beltéri edzésről.

Ezekhez az edzésekhez egy beszélő virtuális asszisztens is társul a 46mm-es verzió esetében, aki motivál és végigvezet az egész folyamaton. Itt azonban megemlítjük, hogy ez egyesek számára bosszantó lehet (például minket nagyon idegesített), hogy ez a virtuális asszisztens elég hangosan üvölti a nagyvilágba angolul, hogy “Ezaz, képes vagy rá”, vagy hogy “Kitartást, már csak ennyi meg annyi van hátra”. Szerencsére ezt a funkciót ki lehet kapcsolni még aktív sportmód közben is, viszont  ha rendelkezel vezetéknélküli fülhallgatóval (például Xiaomi AirDots Pro-val), akkor legalább más nem fogja hallani, ahogy valami random fószer csesztet téged.

Honor MagiWatch 2 és Redmi Airdots Okoscucc tesztbiciklizés

Futás közben statisztikák széles skáláját láthatod az olyan alapoktól kezdve, mint, például a távolság, az idő és a pulzusszámod, a különlegesebb adatokig bezárólag, mint például a sebesség és a magasság. A “freerun” futásmódban még ütemsebességet is be tudsz állítani magadnak, amely segít abban, hogy a számodra legideálisabb temptót tartsd, elkerülve így a túl gyors kifáradást.

Egy másik nagyon hasznos funkció, amelyet rendkívül hasznosnak találtunk, a futás utáni visszajelzés. A Magic Watch 2 megmutatja, mennyire javult az állóképességed, valamint azt, hogy mennyi ideig kell regenerálódnia a testednek a következő futás előtt.

A legtöbb mutatót az óra meglepően pontosan mérte. Köszönhető ez talán annak is, hogy a Honor MagicWatch 2-höz beépített GPS is társul, így nem a telefonodról kell a távolságadatokat összehangolnia az ő méréseivel. Az eredményeket ráadásul az okosórádon keresztül is elérheted, így nem kell teljes mértékben egy applikációra támaszkodnod amikor vissza akarod nézni hogyan teljesítettél. Az is feltűnt számunkra, hogy ez a készülék (a legtöbb versenytársával ellentétben) csak nagyon ritkán számolta a valójában nem sétáló mozgást a lépésszámlálójában, szóval a lépésszámláló funkciója is kiemelkedően pontos.

A Honor MagicWatch 2 okosfunkciói

Honor MagicWatch 2 funkció Okoscucc Blog

Ebben az órában Lite OS, a Huawei saját operációs rendszere fut. Ez az alapokat teljesen lefedi, de azért nem a legjobb oprendszer a világon. A Samsung operációs rendszere például jóval több mindenre képes. A Lite OS esetében például a WhatsApp és a Gmail értesítései megjelennek a kijelzőn, de csak azért tudsz kattintani rájuk, hogy elolvasd az üzeneteket. A MagicWatch 2-n nem tudsz megnyitni videókat, meghallgatni hangüzeneteket és nem tudsz üzetekre válaszolni írásban sem közvetlenül az óráról. A teszt során észrevettük, hogy az óra időnként leállította bizonyos alkalmazások, például a Gmail értesítéseinek megjelenítését, majd egyszerre, egy jó nagy kupacban tálalta őket egy későbbi időpontban.

A telefonodra mindenképpen telepítened kell a Huawei Health alkalmazást, már csak azért is, mert többek között a különféle óraszámlapokat ezen keresztül tudod cserélgetni.

A MagicWatch 2-nek jó nagy tárhelye van (4GB), így a telefonodon tárolt zenéket simán át tudod másolni az órádra (Huawei Health-en keresztül), így ha nagy zenerajongó vagy, akkor sportoláshoz nem is kell telefont hordanod többet. Természetesen irányíthatod az órádról a telefonodon lévő zenéket is.

Honor MagicWatch 2 zenehallgatás Okoscucc Blog

Ha a kezdőképernyő aljáról felfelé húzod az ujjadat, megjelenik az értesítések listája. Lefelé csúsztatva pedig megnyílik a gyorsbeállítások panel, amely öt kezelőfelületet tartalmaz: a “Ne zavarj” üzemmódot, a “Hol a telefonom” funkciót, az ébresztőórát és figyelmeztetéseket, az “alváskapcsolót” és a beállításokat. Ha balról jobbra húzod a kis ujjadat, visszajutsz az előző oldalra, jobbról balra húzva pedig már láthatod is az olyan funkciókat, mint a pulzusszám mérő, stressz monitor. hely- és időjárási információ, a zenelejátszás vezérlő és a lépésszámláló.

Ha a pozitív dolgokat nézzük a Lite OS operációs rendszerben, végülis minden olyan alapvető funkciót tartalmaz, amit egy okosórának, vagy aktivitásmérőnek tartalmaznia kell. Az aktivitásmérés széles választékán túl az órán (vagy a vezetéknélküli fülhallgatón) keresztül fogadhatsz és kezdeményezhetsz vele hívásokat, vagy állíthatod akár a rezgő figyelmeztetések erősségét, ami egyedülálló a piacon.

A zseblámpa funkció szintén egy nagyon hasznos kis kiegészítés.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy a Honor MagicWatch 2 órát neked találták ki, ha fontos számodra az, hogy sportolás közben és után nagyon precíz eredményeket, visszajelzéseket kapj, miközben szempont számodra az is, hogy szexin nézzen ki az órád és emellett hihetetlenül kényelmes viseletre vágysz. 

Pro:

Gyönyörű és kényelmes kialakítás

Rendkívül pontos aktivitásmérés

Egyedülállóan hosszú akkumulátor élettartam

 

Kontra:

Nem támogatja a harmadik féltől származő alkalmazásokat

Az operációs rendszer lehetne sokoldalúbb is

Csongor / blogcsászár

Terjeszd az igét,...

...vagy csak mondd el a véleményed